ارزیابی فعالیت آنزیمی و متابولیت‌های ثانویه قارچ Aspergillus heterothallicus
کد مقاله : 1004-FRPCC
نویسندگان
نیلوفر فلاح *1، محمدعلی تاجیک قنبری2، مونس بخشی3، شیده موجرلو3
1کارمند
2استاد د انشگاه
3استاد دانشگاه
چکیده مقاله
اعضای جنس آسپرژیلوس از جمله قارچ‌هایی هستند که تقریبا در همه‌ی مناطق یافت می‌شوند و از نظر پاتولوژیکی، درمانی، متابولیت-های ثانویه و تولید توکسین مهم هستند. همچنین برخی از گونه‌های Aspergillusتوانایی تولید ترکیبات ضد قارچی را به فرم متابولیت های ثانویه دارند. به سبب اهمیت متابولیت‌های ثانویه و همچنین آنزیم‌های تولید شده توسط گونه‌های آسپرژیلوس، در این تحقیق میزان قند و پروتئین تولید شده توسط گونه A. heterothallicus جداشده از خاک جنگل آمل، در حضور سه سوبسترای cmc، نشاسته و پوسته برنج ارزیابی‌شد. همچنین متابولیت‌های ثانویه با استفاده از GC-MS بررسی‌شد. نتایج نشان داد که میزان پروتئین تولید شده در محیط کشت حاوی نشاسته از دو محیط دیگر بیشتر بود (0.85 گرم بر لیتر)، که این نشان دهنده پتاسیل این قارچ در تولید ترکیبات آنزیمی مانند آمیلاز است. بیشترین میزان قند تولید شده در محیط کشت حاوی cmc (0.35 گرم بر لیتر) بود، که نشان دهنده توانایی تولید سلولاز است. بررسی نتایج متابولیت‌های ثانویه نشان داد که این قارچ توانایی تولید هگزادکانوئیک اسید را دارد که خاصیت ضد باکتریایی دارد. هگزادکانوئیک اسید یا اسید پالمیتیک (C16H32O2) یک اسید چرب اشباع می‌باشد که در بسیاری از جانوران و گیاهان یافت می‌شود. با توجه به پتانسیل جدایه مورد مطالعه در تولید ترکیبات آنزیمی و متابولیت‌های ثانویه، مطالعات بیشتر به منظور افزایش تولید و خالص-سازی این ترکیبات با ارزش ضروری است.
کلیدواژه ها
آنزیم قارچی، آمیلاز، متابولیت ثانویه، Aspergillus
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است