بررسی فعالیت آنزیمی قارچ Trichoderma tomentosum جداشده از خاک جنگل آمل |
کد مقاله : 1003-FRPCC |
نویسندگان |
نیلوفر فلاح *1، محمدعلی تاجیک قنبری2، مونس بخشی3، شیده موجرلو3 1کارمند 2استاد د انشگاه 3استاد دانشگاه |
چکیده مقاله |
طیف وسیعی از گونههای جنس Trichoderma در تولید تجاری آنزیمها از جمله؛ سلولازها، همی سلولازها، پروتئازها و... استفاده می-شود. به سبب اهمیت این قارچ هم در زمینه مبارزه بیولوژیک و هم در زمینه تولید آنزیمهای مختلف، در این تحقیق فعالیت آنزیمی جدایهای از قارچ Trichoderma tomentosum که از خاک جنگلهای آمل جداسازی و به روش مولکولی شناسایی شد، در محیط کشت حداقل حاوی سه نوع بستر cmc، نشاسته و پوسته برنج مورد بررسی قرار گرفت. قندسنجی و پروتئین سنجی به تریتب با استفاده از محلول DNS و بردفورد در طول موج 540 نانومتر به کمک اسپکتروفوتومتر انجامشد. اندازهگیری به مدت یک ماه به فاصله هر دو روز انجامشد. نتایج نشان داد، میزان قند و پروتئین اندازهگیری شده در حضور سه سوبسترا در سطح یک درصد با هم اختلاف معنیدار داشتند. بیشترین میزان عملکرد قارچ در قند سنجی در محیط cmc (0.35گرم بر لیتر) بود. تولید قند در محیط کشت نشاندهنده تولید آنزیم سلولاز است. در خصوص سنجش پروتئین نیز بیشترین عملکرد قارچ در محیط کشت حاوی نشاسته (0.98 گرم بر لیتر) بود. اندازهگیری پروتئین کل در محیط نشانگر تولید ترکیبات آنزیمی مانند آمیلاز، سلولاز و پروتئاز است. از آنجایی که سلولاز و آمیلاز مصارف مختلفی در بخش صنعت، پزشکی، صنایع غذایی و... دارند بر این اساس میتوان از پتانسیل این قارچ جهت تولید این آنزیمها در محیط کشتهای ذکر شده استفاده نمود. |
کلیدواژه ها |
آمیلاز، پروتئین قارچی، سلولاز، Trichoderma |
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |